Biografie

Over Merel Naomi!

Merel Naomi voltooide haar harpstudie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Alexander Bonnet. Haar master studie voltooide zij in 2003 aan de Messiaen Academie bij Manja Smits. Merel laat haar publiek genieten van de mogelijkheden op de harp. Met ruwe, warme, zachte en ook scherpe tonen zal je horen dat de harp kan klinken als een heel orkest. Ze verrast haar luisteraars met contrastrijke concerten, eigentijdse benadering en originele programmatoelichtingen. Doordat ze voor harp stukken bewerkt en componeert is het mogelijk om verschillende stijlen muziek te laten horen.

Regelmatig speelt Merel samen met zangeres Tenar van Kooten Niekerk. Ze hebben een Frans programma, een opera programma en een kerstprogramma op hun repertoire. Met harpiste Mirjam Rietberg geeft zij een serie concerten onder de naam ‘harp in de spotlights’. Ze zetten de harpen in de schijnwerpers. Ze nemen naar elke plek hun theaterlampen mee en kondigen hun stukken aan door beelden in het licht. Begeleiden van koren doet ze met passie. Ze verzorgde concerten met koren als het Leids Kamerkoor, Photonen en Koarbizznizz.

Voor een verjaardag, een huwelijk of een andere gelegenheid geeft Merel Naomi korte concerten. Bijvoorbeeld een concert in je huis, tuin, of een feest op een bijzondere plek. Ze schrijft voor jou een muziekstuk of lied op maat. Voor de concertserie zomeravond concerten op Texel schreef zij het stuk ‘Cecile’ voor klarinet en harp. Een lied componeerde ze voor opening van de nieuwe faculteit techniek, het Jakoba Mulderhuis, van de Hoge school van Amsterdam.

Samenwerkingen

Boeken? Neem contact met mij op!

Je kunt Merel Naomi onder meer inhuren voor de volgende evenementen.